Počitnice so minile in prvi novembrski dnevi v vrtcu so bili malce drugačni… s polic smo namreč umaknili vse igrače in se cel teden igrali in ustvarjali z odpadno embalažo in naravnimi materiali. Morda bi kdo mislil, da nam je bilo zato dolgčas, pa nam ni bilo prav nič! Otroci so našli veliko zanimivih načinov za igro z nestrukturiranim materialom in pri ustvarjanju pustili domišljiji prosto pot. Igrali smo se tudi razne socialne in senzorne igre ter uživali v gibanju na prostem.

V tem tednu nas je obiskala tudi ‘Gozdna ninja’, ki nam je zelo zanimivo in nazorno s pomočjo AV posnetkov predstavila ogroženo živalsko vrsto – risa.

Teden kasneje smo se veliko pogovarjali o čebelah, medu, čebelarjih, pa o peki kruha in kakšna je pot od zrna do kruha, pa kje dobimo mleko, maslo… teden smo zaokrožili s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki je potekal v petek, 17. novembra, s sloganom ‘Kruh za zajtrk, super dan!’ Za uvod v zajtrk smo strokovni delavci pripravili in zaigrali igrano predstavo Čebelica, s katero smo otrokom približali, kakšno delo opravljajo čebelice in kako nastane med. Kasneje nas je obiskala tudi čebelarka, ga Neva Žemva in nam obširno ter zanimivo predstavila življenje čebel in delo čebelarja.

Že drugič smo obiskali Občinsko knjižnico Jesenice, kjer nam je ga.  Leban prebrala zanimivo pravljico Sitnobe sitne, otrokom zastavila nekaj ugank in prijetno poklepetala z njimi.

V novembru smo še naprej doživljali jesen in opazovali spremembe v naravi, ob koncu meseca pa je močno zadišalo po zimi – prve snežinke so prižgale navdušene iskrice v otroških očeh. Prelep uvod v mesec december, ki se ga veselimo in se nanj že pripravljamo. Uh, veliko ‘sladkega’ dela nas čaka, da pričaramo čarobnost decembra nam samim in tudi vam!