Letošnji april so zaznamovala pestra vremenska presenečenja. V začetku nam je ta muhasti mesec podkuril in nam za par dni pričaral poletje, v drugi polovici pa je posul sneg in nas z nizkimi temperaturami spravil nazaj v zimo. A v vrtcu se nismo dali motiti. Neverjetno veliko dogajanja smo uspeli strpati v teh nekaj dni, ki so kar zbežali mimo. Če kar naštejem…

V nekaterih oddelkih so otroci pobližje spoznavali različne žuželke, poslušali pravljice o njih, jih upodabljali v likovnih izdelkih.

Starejše skupine otrok so na delavnici Hotel za žužellke izdelali in pobarvali vsak svoj hotel. Delavnico je pripravilo in izvajalo Gledališče Bičikleta. Otroci so izdelani hotel za žuželke odnesli domov, da jim bo lahko krasil balkone oziroma vrtove in privabljal drobne žuželke v svoje zavetje.

Dve strokovni delavki sta otrokom celega vrtca v okviru projekta Ko beseda zaživi – tako kot imamo navado vsak mesec – pripravili in zaigrali lutkovno/igrano predstavo Hotel za žuželke.

Posejali smo medovite rastline in opazovali, kako so skalile in kako rastejo. Upamo, da bodo cvetlice v posodah kmalu zacvetele, da bodo s tem krasile naše igrišče in privabljale koristne žuželke.

Nekatere oddelke je že obiskala zdravstvena delavka, ki je z otroki izvedla delavnico za pravilno umivanje rok in za načine sproščanja. Nekatere oddelke to še čaka.

Najstarejše skupine so še zadnjič letos obiskale srednjo vzgojiteljsko šolo, kjer jim dijaki za spremembo niso pripravili gibalne dejavnosti, pač pa različne ustvarjalne delavnice z naslovom 7 ustvarjalnih kotičkov.

Kot vsak mesec smo tudi v aprilu obiskali Občinsko knjižnico. Tokrat nam je ga. Cirila Leban predstavila bibarijo Pika pika pikica in zanimivo, če ne že kar čarobno slikanico z naslovom Pritisni tukaj.

Najstarejši otroci so si v Gledališču Toneta Čufarja ogledali baletno predstavo Plešem, odraščam, tisti malo mlajši so si na Glasbeni šoli Jesenice ogledali Glasbeno pravljico, naši najmlajši pa so si ogledali predstavo Miška kaško kuhala v izvedbi Gledališča Zapik.

V vrtcu nas je obiskal gospod Stane Arh in otrokom predstavil zanimive fizikalne poskuse pod naslovom Čudovita fizika

Otroci starejših skupin so si ogledali igrano predstavo To ni Pika, ki nam jo je v TVD partizanu pripravilo gledališče Frufru. Otroci so v predstavi spoznavali črke, ki sta jih igralca predstavila na otrokom vabljiv in humoren način.

V okviru prednostne naloge vrtca Ko beseda zaživi smo se oddelki družili z oddelki iz vrtca na Tavčarjevi 21. Obiskali smo se, si predstavili zanimive dejavnosti in se družili v igri.

Sicer pa smo v prvem delu meseca zelo veliko časa preživeli na prostem, se gibali in igrali na igrišču vrtca, se odpravljali v naravo, opazovali spremembe v naravi, se igrali z naravnim materialom. V drugem delu meseca, ko nas je’ obiskala zima’ in je večkrat deževalo, pa smo bili zunaj malo manj. Hvaležni smo za vrtčevske pelerine, da lahko tudi v rahlem dežju malo poskačemo zunaj.

Mesec se je iztekel, minile so tudi prvomajske počitnice, ki smo jih nekateri preživeli doma, nekateri pa v drugi enoti vrtca, saj je naša enota za en teden zaprla svoja vrata. Upam, da ste se v teh nekaj prostih dneh spočili in uživali z vašimi otroki.

Zdaj pa pripravljeni na nove dogodivščine veselo pozdravljamo mesec maj.