Letošnji april je upravičil svoj sloves, saj je bilo večino časa muhasto vreme. Precej oblačnih, deževnih, hladnejših dni smo imeli, zato dolga vsakodnevna bivanja na igrišču in v gozdu, ki se jih v vrtcu veselimo, niso bila vsak dan na sporedu. Kljub temu smo lahko na sprehodih in ob igri na igrišču opazovali, kako se narava prebuja in kako je v travi skritih vedno več malih živalic. Imeli pa smo tudi nekaj drugih zanimivih dogodivščin na sporedu.

V začetku meseca nas je ponovno obiskal Jaka Strainer, da je izvedel tolkalno delavnico v tistih skupinah otrok, ki jih v prejšnjem mesecu še ni obiskal. Otroci so zelo radi sodelovali – vsi smo uživali.

Tudi v aprilu smo nadaljevali z gibalnimi uricami Giba Gib Prvak in se tako še dva ponedeljka gibali z dijaki Srednje vzgojiteljske šole Jesenice v njihovi telovadnici. Na zadnjem obisku pri njih so otroci dobili medalje za sodelovanje in tudi vabilo na kotičke za malčke, ki jih bodo dijaki srednje vzgojiteljske šole organizirali v juniju. Zveni zanimivo.

V tem mesecu sta nas strokovni delavki iz oddelka Žabic razveselili s predstavo, ki sta jo za vse otroke pripravili v svoji igralnici. S senčnimi lutkami in glasbenimi vložki sta nam predstavili zgodbo Medved išče pestunjo. Otroci so z veliko pozornostjo spremljali predstavo.

Z otroki drugega starostnega obdobja smo se odpravili v Gledališče Toneta Čufarja, kjer smo si ogledali baletno predstavo Zvezde na nebu. Vračali smo se polni lepih vtisov.

Tako kot že celo leto smo tudi v aprilu obiskovali telovadnico TVD Partizan, ker smo uživali v gibalnih uricah. Otroci drugega starostnega obdobja smo ponovno obiskali Občinsko knjižnico Jesenice.

Mesec pa zaključujemo s šolskimi počitnicami – nekateri doma, nekateri pa v vrtcu, združeni v skupinah, kjer spoznavamo nove prijatelje in vzgojitelje.

Lepe počitnice vsem!