Tudi letos je april upravičil sloves najbolj muhastega meseca v letu. Postregel nam je s pisano paleto sonca, dežja ter sneženih koncev tedna…in prav je tako. Star ljudski pregovor pravi – če aprila vreme preveč je lepo, čez leto gotovo ne bo več tako.

V naši enoti je april zagotovo najbolj zaznamovalo dejstvo, da so se priporočila NIJZ-ja sprostila, oz. spremenila v tolikšni meri, da smo lahko ponovno začeli obiskovati knjižnico in ure pravljic. Bili  smo v Glasbeni šoli Jesenice, kjer smo si ogledali glasbeno pravljico Glasbena šola na jasi.

V dneh pred velikonočnimi prazniki smo barvali jajčka in nastali so občudovanja vredni pirhi. Seznanili smo se tudi z običaji, ki pritečejo temu prazniku.

Z velikim veseljem pa naznanjamo, da je s ponovnim delom začela vokalno-dramska skupina DROBIŽKI, ki ima sicer že nekajletno tradicijo.

V tem vrtčevskem letu se bodo tako prvič predstavili 17.5.2022 ob 17.00 na otvoritvi razstave vrtca ˝Iz majhnega raste veliko˝ in 25.5.2022 na Stari Savi v okviru Tedna vseživljenjskega učenja.

 

 

Tekst in foto: Mojca Čufer in Maja Mauko