Ko smo že mislili, da se je zima, ki ji letos ni bilo videti konca poslovila, nam je po že tako pustih in deževnih dneh, april natrosil še snega in tako upravičil svoj sloves najbolj muhastega meseca v letu. Vreme pravzaprav nima nekega vpliva na življenje v vrtcu, sprehod v dežju pa je po navadi še veliko bolj zanimiv in vabljiv kot sicer.

Veliko smo se igrali, ustvarjali, peli, plesali. Uredili smo cvetlično gredico na spodnjem vrtu in uživali na igralih, plezalih in vsem kar igrišče ponuja.

V sodelovanju z Gornjesavskim muzejem Jesenice in v povezavi s prednostno nalogo vrtca, smo se udeležili delavnice Rudarski škrat v Kolpernu na Stari Savi. Spoznavali smo življenje rudarjev in pote železa – od rude do jekla.

Tko kot vsako leto smo tudi tokrat posebno pozornost namenili dnevu Zemlje, ki se 22.aprila obeležuje v številnih državah po svetu. Tega dne se vrstijo razni dogodki namenjeni osveščanju in varovanju okolja. Mi smo se podrobno lotili ločevanja odpadkov. Igralnico, ki nam jo je popackal Nacek Pacek, smo očistili neznansko hitro in odpadke tudi pravilno razvrstili v za to namenjene zabojnike.

V okviru prednostne naloge enote smo raziskovali naš vrtec in bližnjo okolico. Izoblikovali smo svojo zastavo ter spesnili himno enote.  In tako kot se za hvalnico spodobi, tudi naša izraža vdanost in pripadnost vrtcu, oziroma enoti. Tokrat vam za okus ponujamo besedilo, kako pa zveni, vam bomo zapeli ob prvi priložnosti druženja, torej ko nam bodo dovoljevali Korona ukrepi.

V upanju na čimprejšnje snidenje, vas lepo pozdravljamo.

 

NAŠ VRTEC

Vrtec naš je tak,

da prav noben mu ni enak.

Ti hojla drija dri, hojla drija dri.

V ulici pod gozdom

nas vsak dan čaka,

poglejte me – junaka,

ki sam že vanj koraka.

 

V vrtcu našem

nikdar dolgčas ni.

Ti hojla drija dri, hojla drija dri.

Če rad izvedel bi

kaj se vse pri nas godi,

se brž pridruži nam še ti.

 

Tekst: Mojca Čufer

Foto: Maja Mauko