Kaj je prva misel, ko nekdo omeni april? Dež, seveda. In čeprav po mrzli zimi že nestrpno čakamo tople, sončne dni, se april po ljudskem izročilu ne sme izneveriti tradiciji najbolj muhastega meseca, če želimo lepo poletje in bogato jesen. Glede na to, da smo v letošnjem aprilu izkusili vse letne čase, bi nas po vsem tem moral čakati idealen preostanek leta.

Pestro in zanimivo je tudi v naši enoti .Poleg raziskovanja prebujajoče se narave v bližnjem gozdu in travniku, smo obiskali knjižnico, si izposodili knjige in poslušali pravljico.

Ob dnevu Zemlje nas je neprijetno presenetil Nacek Pacek. Z odpadki je posvinjal naše igrišče. Ker pa se zavedamo, kako zelo pomembno je ravnanje z odpadki za varovanje okolja, smo jih kar hitro pobrali in jih ločeno zbrali v za to pripravljene zabojnike.

Ogledali smo si gledališko predstavo To ni pika, v izvedbi gledališča Fru Fru.

Na delavnicah Hotel za žuželke  gledališča Bičikleta,  smo spoznavali življenje žuželk in izdelali vsak svoj hotel.

Zaključili smo s projektom Unicefova punčka iz cunj, sodelovali na natečaju Morski svet.

V sodelovanju z zdravstvenim domom Jesenice, smo se družili na delavnicah Higiena rok, gibanje in sproščanje.

Obiskali smo Kosovo graščino na Jesenicah. Ogledali smo si razstavo Od godbe do orkestra. V povezavi s to temo so nam pripravili program in odgovorili na vprašanja- Kaj je nota in kaj orkester, kdo so godbeniki in kako so oblečni…

Veliko smo peli, plesali, risali in se seveda igrali.