Prazničen, vesel, drugačen in poln pričakovanj je december, ko ima leto še zadnjo priložnost, da se izkaže in pusti svoj pečat. Ideja, da bi vse krajši dan izkoristili za iskanje sebe, notranjega miru in kvalitetnega časa z bližnjimi, dostikrat ostane le prelomljena obljuba in se namesto v čarobnih prazničnih dneh znajdemo v kaotičnem, divjem decembru.

Na Koroški Beli smo si obljubili, da nam bo uspelo pričarati občutek praznikov in smo že novembra zavihali rokave. Okrasili smo vrtec in izdelali lučke s katerimi smo se podali na koledovanje. Polni pričakovanj smo dočakali dobrega moža, ki nas je razveselil z darili in pričakali smo tudi snežinke. Decembra smo uživali v prazničnem kinu, si ogledali predstavo v TVD Partizanu, obiskali Osnovno šolo in sosedom nabiralnike in kljuke polepšali z voščilom in lepo mislijo … Skratka, v iskanju tistega pravega prazničnega vzdušja, smo se ujeli v zanko hitenja in kljub najboljšim namenom, smo le s težka našli umirjen čas samo za nas.

Leto se bliža koncu in tako kot vsako jutro, nam bo novo leto prineslo priložnost, da naredimo bolje, da najdemo tisti pravi občutek, da si vzamemo čas, čas za nas. Naučili smo se, da je praznik občutek in naj nas ta občutek spremlja zadnje dni tega in celotno novo leto.