Že težko smo ga pričakovali in končno je prišel: slavnosten, bleščeč, skrivnosten in dišeč december. Vreme nam sicer ni postreglo z debelo snežno odejo, kot bi se za zimske decembrske dni spodobilo, a nam je vendarle natrosilo nekaj snežink, malo za pokušino, da smo se ga lahko dotaknili, naredili nekaj kep in ustvarjali odtise na pobeljenih tleh. Zasneženo zimsko vzdušje smo si pričarali s snežnimi zimskimi pravljicami, z zgodbami in predstavami o snežakih, z zimskimi prazničnimi pesmicami in dekoracijo. Zadnje dni decembra pa so nam čarobnost prinesli božično novoletni prazniki.

 

In kaj vse smo počeli v tem čudovitem decembru?

Z veseljem smo ustvarjali in izdelovali zimsko in praznično dekoracijo ter z njo okraševali igralnice in hodnike. Postavili smo smrečice in jih odeli v lučke.

Peli smo zimske in praznične pesmice, rajali ob plesni glasbi in znanih popevkah, imeli smo svoj domači kino z zimskimi in prazničnimi risankami, ogledali smo si prekrasno igrano predstavo v izvedbi strokovnih delavcev z naslovom Snežak, škrat in gozdne živali, likovno smo ustvarjali zimo, smrečice, snežake…

Našli smo veliko priložnosti za medsebojno druženje, se obiskovali, skupaj prepevali, se igrali.

V nekaterih oddelkih smo pekli piškote, da je zadišalo po celem vrtcu. S piškoti smo se posladkali in z njimi obdarili strokovne delavce našega vrtca. Posejali smo tudi božično žito.

V nekaterih skupinah otrok smo sestavili pisma v sklopu projekta Božičkova pošta in jih odnesli v nabiralnik.

Ogledali smo si razstavo našega celotnega vrtca v razstavnem salonu Dolik.

V knjižnici Toneta Čufarja so nam dijakinje Srednje vzgojiteljske šole pripravile šest kamišibaj zgodb.

Obiskal nas je dedek Mraz – skupaj s svojo škratinjo se je ustavil v vsaki igralnici in obdaril vse otroke.

Obiskal nas je tudi škrat, nam zaželel lepe novoletne praznike in prav vsakemu od nas podaril drobno presenečenje.

Imeli smo slavnostno kosilo – za to priložnost smo še posebej lepo pripravili naše mize s prazničnimi pogrinjki in svečkami ter poslušali glasbo.

Mimoidočim smo na sprehodih podarjali naše risbice z lepimi mislimi in dobrimi željami.

Skupaj s starši smo se v popoldanskem času sprehodili z izdelanimi lanternami po Titovi in nato poklepetali pred vrtcem ob čaju in piškotih. Strokovni delavci smo otrokom in staršem pripravili lepo presenečenje – zapeli smo dve praznični pesmi.

Kljub vsemu dogajanju smo še vedno imeli dovolj časa za igro, za tekanje zunaj na igrišču, za sprehode po bližnjih ulicah, za gibanje v telovadnici…

V zadnjih decembrskih dneh, ko so bili šolarji na počitnicah, je nekaj otrok obiskovalo enoto na Koroški beli, kjer smo se družili otroci iz različnih skupin, večina otrok pa je počitniške dneve preživljala doma.

Tako je poln in čaroben december minil, kot bi trenil.

In že smo – vsak s svojimi domačimi – odštevali zadnje ure decembra in pričakali… NOVO LETO! Januar je tu!

 

SREČNO, ZDRAVO IN PRAV POSEBNO LETO 2023 vam želimo otroci in zaposleni iz enote Julke Pibernik!