Kot bi bil še včeraj september, pa že trka november. Na Koroški Beli komaj sproti lovimo vse čudovite trenutke, ki nam jih prinaša jesen in v naglici skoraj ne moremo verjeti, da so pred nami že prve počitnice.

Sprehodili smo se do TVD Partizana in uživali v predstavi Majhno težavo imam. Skupaj s starši smo zbrali ogromno kostanja in postavili kostanjevo stojnico iz katere se je jesenski vonj vil po hodnikih celega vrtca. Pečen kostanj je razveselil želodčke in poskrbel za pravo jesensko zabavo. Kulturno razpoloženi strokovni delavki skupine Sovica sta s pomočjo sodelavk organizirali lutkovno predstavo Domišljavi želodek, s katerim smo se odpravili v svet. Tik pred prazniki smo si privoščili še kino z našo najljubšo čarovnico v risanki Bi se gnetli na tej metli.

Teče in ni voda, ujeti se ga ne da izmeriti pa ja … rešitev uganke je seveda čas in kam tako beži je zanimalo že naše prednike. Prve ure in druge merske naprave smo spoznali v Kosovi graščini, kjer so nam pripravili simpatično dopoldne. Nostalgične vzgojiteljice, ki smo se še spomnile na previsne tehtnice naših babic in sistematske preglede brez digitalnih tehtnic, smo se malenkost zamislile, otrokom pa je bila kot vedno, češnja na smetani, vožnja z avtobusom.