Za naš slovenski kulturni dan smo strokovni delavci otrokom pripravili pestro kulturno prireditev. Kot se spodobi, smo začeli z našo slovensko himno in se spomnili našega pesnika Franceta Prešerna. V našo sredo smo povabili gledališkega igralca Klemena Koširja, ki nam je predstavil gledališče – kako poteka delo v njem in kako se vedemo gledališču. Otrokom smo predstavili slovensko narodno nošo in deklamirali smo nekaj izbranih pesmi iz zbirke Otona Župančiča Mehurčki.

In že je prišel težko pričakovani pust. Vrtec je bil na pustni torek poln veselih maškar. Najprej smo zaplesali v vrtcu, saj smo vzgojitelji, preoblečeni v domine, otrokom pripravili pustno rajanje. Nato smo se v pustnem sprevodu ob spremljavi vesele glasbe odpravili po Jesenicah in mimoidočim popestrili dan. Zimo, ki letos ni bila kaj prida, smo zagotovo uspešno pregnali. In kot se spodobi za pustni torek, so se otroci posladkali s pustnimi krofi.

Zopet smo obiskali Občinsko knjižnico. Ga. Cirila Leban nam je pripravila zanimivo pravljično uro, nato so si otroci izposodili nove knjige.

V vrtcu so nas obiskali dijaki srednje vzgojiteljske šole Jesenice in v skupinah starejših otrok predstavili gibalne urice Giba gib, ki jih bodo za nas pripravili in izvedli v mesecu marcu v njihovi telovadnici na Srednji šoli Jesenice. Komaj že čakamo.

Kmalu so nas ujele šolske zimske počitnice in za en teden zaprle vrata naše enote Julke Pibernik. Počitnice je nekaj otrok preživelo doma, nekaj pa v vrtcu na Tavčarjevi 21, kjer so se družili z otroki iz drugih skupin in drugih enot.

In komaj smo se vrnili nazaj v naš vrtec, že je na vrata potrkal marec. Veselimo se že prihajajoče pomladi, prebujanja narave in toplejših dni, ki nas vabijo izza zidov.