In že je minil tudi februar, najkrajši mesec v letu, a vsebinsko tako barvit.

V tem mesecu smo imeli zimske počitnice, tako da smo se tisti, ki smo obiskovali vrtec, igrali v enoti Angelce Ocepek na Tavčarjevi 21, kjer smo spoznavali nove prijatelje iz drugih vrtčevskih skupin.

Naš februar je bil v začetku kulturno obarvan, saj 8. februarja praznujemo Prešernov dan, slovenski kulturni praznik. Franceta Prešerna, njegovo življenje in delo smo spoznavali po oddelkih, seveda prilagojeno njihovi starosti. Pesnika smo tudi likovno upodobili. Z njegovimi portreti, himno in zastavo smo na hodnikih pripravili razstavo. Strokovni delavci smo otrokom pripravili tudi kulturno prireditev z bogatim kulturnim programom. Prostor za prireditev smo pripravili zelo estetsko in vsebinsko dovršeno. Povabili smo gospoda Janka Ropreta, ki nam je po uvodni himni zelo doživeto predstavil Prešerna in njegovega Povodnega moža. Otroški zborček Drobižki je nastopal v odrski postavitvi z naslovom Ko prideš v vas. Strokovni delavki sta z improvizirano igro, plesom in ljudsko pesmijo predstavili narodno nošo. Za konec pa smo strokovni delavci kot pevski zbor Pestrne zapeli dve ljudski pesmi. Otroci so celotno prireditev spremljali z velikim zanimanjem.

Februar je minil v duhu norčij in rajanja. V pričakovanju pusta smo po oddelkih spoznavali pustne običaje, kurente in druge maske, likovno ustvarjali na temo pusta, okrasili igralnice in hodnike z baloni in girlandami. In ko je prišel pustni torek, je bil vrtec poln veselih pisanih maškar. Plesali in rajali smo ob plesni glasbi in se odpravili na pustni sprevod po Jesenicah. Najedli smo se sladkih pustnih krofov, kot se za pusta spodobi, in odganjali zimo, ki pa se nas ni preveč ustrašila.

Sicer pa smo tako kot vedno tudi ta mesec pridno obiskovali telovadnico TVD Partizan in mestno knjižnico Toneta Čufarja.

Proti koncu meseca smo strokovni delavci otroke razveselili z lutkovno predstavo Piščanček Pik. Otroci so jo z zanimanjem spremljali.

Tik preden je k nam prišel marec, pa so nas obiskali dijaki 4. letnika Srednje vzgojiteljske šole in otrokom starejših oddelkov predstavili gibalne urice Giba gib Prvak, ki so ga pod mentorstvom prof. Marte Bajc za nas pripravili za mesec marec in april.
O tem, kako se bomo v ponedeljkih gibali v njihovi športni dvorani, pa vam več povemo v mesecu marcu, ki je že pred vrati.

 

Tekst in foto:

Irena Poklukar in Maja Mauko