Vsak dan je lahko praznik, če le najdeš razlog za praznovanje. Mi vsekakor najdemo polno razlogov in praznujemo, ker vsekakor to radi počnemo. Tako smo praznovali prihod novega letnega časa in z jesenjo bomo praznovali vse do zime. Vsak dan se in se še naprej bomo razveseljevali pobarvanih listkov, sončnih žarkov, opaženih živali, zrelih sadežev, ki vztrajajo na vejah dreves, ko listki vztrajno odpadajo, čudovitih, velikih, čokoladnih luž in nepremočljivih škornjev, vse bolj zlatih iglic macesna, prižganega ogrevanja … Skratka, JA! Jesen je k nam prišla, čudovita, barvita, radodarna in nagajiva jesen.

Kaj pa otroci jeseni? Vse bolj glasno prepevajo že osvojene in na novo naučene pesmi, barvajo, rišejo, tlačijo spodnje majice za hlače, se borijo z mokrimi nogavicami, se le s težavo izogibajo mamljivim lužam … in se spomnijo vsakega možnega razloga za veselje. Tako smo se na Koroški Beli podali na dolg sprehod ob dnevu slovenskega športa, mišice so po preživetem tednu mobilnosti kar kipele od veselja in mimogrede smo našli prve prave znake jeseni. Da se imamo lepo v vrtcu, smo ga okrasili, naši čudoviti izdelki nas pozdravljajo v garderobah in igralnicah in vsak dan imamo polno novih idej, za katere nam zmanjka časa in se veselimo že jutrišnjega dne.

Jesen pa nam je prinesla tudi čudovite izlete in teden otroka, pripravili so nam železarske igre, Ciciolimpijado, ogledali smo si prve predstave in gostili so nas na Kmetiji Smolej. Draga jesen, le tako naprej!