Maj – mesec, ki mu pripisujemo razcvet ljubezni in narave. Letošnji je že za nami, zaradi deževnega vremena, ki se kar ni hotelo posloviti, pa nismo izkusili vseh lepot, ki ga ponuja. To pa seveda ne pomeni, da ni bil pester in zanimiv. Ravno nasprotno. Zabavali in družili smo se ob raznih dejavnostih, srečanjih in dogodkih.

Takoj po prvomajskih praznikih, smo se podali na težko pričakovan izlet. Z avtobusom do Planine pod Golico in s kočijo do kmetije Smolej. Spoznavali smo življenje na kmetiji, se srečali z domačimi živalmi, jahali, božali, krtačili  konje. Dopoldne preživeto na kmetiji, obdano s čudovito kuliso hribov in narcis, v družbi gospodarja Miha je minilo prehitro. Polni vtisov smo sklenili, da tja se še vrnemo… jutri, čez mesec, prihodnje leto… nekoč zagotovo.

V okviru teme oddelka VARNO V PROMETU, smo v goste povabili policista. Predstavil nam je svoje delo, policijski avto in se z nami podal na sprehod po varnih in manj varnih poteh. Ob tem smo spoznavali prometne znake, signalizacijo in druge oznake. Naučili smo se kako varno prečkamo cesto, kje počakamo in varno vstopamo na avtobus.

Težko pričakovan dan pa je bil obisk Policijske postaje Jesenice. Pozdravila nas je celotna dopoldanska ekipa policistov. Prav vsak od njih je dodal kamenček v mozaik popolnega doživetja in nepozabne izkušnje. Lahko vam prišepnem še to, da smo tja odšli kot otroci vrtca, vrnili pa kot navdušeni bodoči policisti.

Ob dnevu ptic selivk, smo izdelovali ptičke iz nogavičke, ki krasijo našo garderobo.

Svoje znanje smo preizkusili na Cici veseli šoli in izvedeli marsikaj novega na delavnicah Čudovita fizika.

Vokalno dramska skupina Drobižki se pripravlja na nastop ob 120 letnici gasilskega društva Hrušica. Vsi skupaj pa ustvarjamo in se pripravljamo na razstavo  izdelkov ob prazniku Krajevne skupnosti Hrušica, ki bo v razstavnem prostoru Krajevne skupnosti Hrušica, od 14. 6 do 16. 6 2024, kamor vas vljudno vabimo.