Uf, kako hitro je minil mesec maj. Saj smo komaj pomahali prvomajskim počitnicam, pa že zremo juniju v oči.

In kaj smo uganjali, da so dnevi tako hitro bežali mimo? Kot po navadi: veliko smo se igrali, brali pravljice, ustvarjali, se gibali, peli, plesali, raziskovali. Pogovarjali smo se o prijateljstvu, o sprejemanju drugačnosti, raziskovali naravo, žuželke, polžke… V nekaterih oddelkih so dijaki srednje šole Jesenice opravljali obvezno prakso. Otroci so dijake dobro sprejeli in se z njimi radi igrali. V tem mesecu smo zaključili projekt Punčka iz cunj. Nekatere naše punčke so našle svoj novi dom (hvala posvojiteljem za donacijo), nekatere pa grejo v Ljubljano na prodajno razstavo.

Kot vsak mesec smo tudi v maju imeli nekaj posebnih dejavnosti.

Še zadnjič v letošnjem šolskem letu smo obiskali Občinsko knjižnico Jesenice, kjer nam je gospa Cirila Leban prebrala še zadnjo pravljico in nam izročila vabilo na Brihtin dan, ki nas čaka v juniju kot zaključek projekta Berem z Brihto in je namenjen vsem malim bralcem.

v četrtek, 23. maja, smo imeli Ciciveselošolski dan.  Otroci so ob pomoči strokovnih delavcev reševali zanimive in poučne naloge, povezane z vsebinami iz revije Cicido, in si s tem prislužili pohvalo.

Tiste skupine otrok, ki so obiskovale gibalne urice Giba Gib, so se v maju udeležile še ustvarjalnih delavnic, ki so jih prav tako pripravili in izvedli dijaki Srednje šole Jesenice.

Iz zdravstvenega doma sta k nam prišli medicinski sestri in v več oddelkih izvedli zdravstveno vzgojno delavnico na temo Zdrava prehrana. Bila je zelo zanimiva, praktična, otroci so imeli možnost aktivnega sodelovanja.

Ker nam je v aprilu nagajalo vreme pri izvedbi podnebnega teka, smo namesto tega v maju izvedli skupni športni dogodek na igrišču vrtca. Nekaj strokovnih delavcev je pripravilo zanimive gibalne postaje. Otroci so zelo uživali v gibalnih izzivih in veselo navijali eden za drugega.

Kljub muhastemu vremenu, ki nas spremlja že cel maj, smo vseeno uspeli precej časa preživeti zunaj: opazovali smo življenje v naravi, obiskovali gozd, se sprehajali, tekli, se gibali ob igralih na igrišču, se igrali z naravnim materialom, se družili z otroki iz drugih oddelkov… zunaj nam je vedno fino fajn!

Komaj čakamo bolj sončnih in toplih dni, da nam bodo posušili peskovnik in da se bomo lahko na igrišču igrali z vodo. Veselimo pa se tudi posebnih dogodivščin, ki nas čakajo v juniju… ups, vsega vam ne bomo povedali vnaprej 😉

Skok v junij nam že diši po počitnicah. Kaj pa vam?