Maj, mesec cvetočih travnikov, ko se gozd in drevje dokončno odeneta v sveže zeleno listje, nam je ponujal mnogo za videti in doživljati v naravi. Škoda le, da je bil prvi del maja hladen in bolj deževen. So nam pa zato pridno ‘zakurili’ v drugi polovici meseca, da smo morali kar na hitro sleči toplejša oblačila in skočiti v skoraj poletne temperature.

Šolsko leto se počasi bliža koncu in postopoma zaključujemo različne projekte. Tako smo pripravili tudi zaključno prireditev na nivoju celotnega vrtca Jesenice, s katero se je zaključil triletni projekt Tu smo doma. Prireditev smo izvedli 25. maja, nanjo pa smo se nastopajoči otroci in strokovni delavci v naši enoti pridno pripravljali preko celega meseca. Obiskovalcem smo skozi pesmi, plese, deklamacije in igro predstavili naš kraj Jesenice in našo naravno ter kulturno dediščino. Ob koncu prireditve pa so si obiskovalci lahko ogledali tudi razstavo likovnih izdelkov in plakatov na temo projekta.

Poleg tega pa smo doživeli še vse kaj drugega.

V začetku meseca so nas obiskale medicinske sestre z Zdravstveno vzgojnega centra Jesenice in nam  pripravile delavnico sproščanja ter nas naučile pravilnega umivanja rok.

Sodelovali smo na Ciciveselošolskem dnevu z vseslovenskim preizkusom znanja v okviru Cici vesele šole. Otroci so za rešene naloge prejeli pohvale.

V enem od oddelkov so se posvetili varnosti v prometu in v ta namen jih je obiskal policist – z njim so vadili pravilno prehajanje čez cesto. Obiskali so tudi gasilce in spoznavali njihovo delo.

Zadnje dni v mesecu smo lahko več časa preživeli na prostem, v naravi, na vrtčevskem igrišču. Se gibali, uživali.

Tik pred koncem maja so se otroci iz treh skupin naše enote udeležili prireditve Žogarija, ki je potekala Podmežaklo v organizaciji Zavoda za šport Jesenice. Otroci so spoznavali delo policistov, ki so jim predstavili svoje delo, preizkusili so se na poligonu v vožnji s skiroji in navijali za ekipe.

V maju smo izvedli tudi evakuacijsko vajo, ki je bila koristna tako za nas zaposlene kot za otroke.

In že je na vrata potrkal zadnji mesec šolskega leta, s katerim bomo skočili v poletne počitnice. Dobrodošel, junij.