Če ravno je izgledalo, da smo kljub že ustaljenemu nošenju mask zimo preveč navadili, so se pustne maske vseeno izkazale in prav zares je prišla pomlad. Močni sunki vetra, ki so prinesli še nekaj snežink izgleda da ne potrjujejo, pa je vsaj na koledarju polno prijetnih praznikov.

Prve smo slavile dame in  ponosno smo poplesavale, sprejemale in dajale darilca in bile najlepše rožice na 8. marec oziroma dan žena. Prav nič manj navdušeno in ponosno niso svojega dne v vrtcu obeležili moški, ki brez mučeništva nebi imeli takšnih mišic. Potem pa je bilo na vrsti Gregorjevo. Z upoštevanjem ukrepov nismo praznovali kot velijo šege in navade, smo pa zapeli in zaplesali. Ptički so se ženili in to vemo, ker nam vsak dan bolj veselo prepevajo. Po enakonočju in koledarski pomladi je prišla še uradna pomlad, če lahko še bolj zakompliciramo. Seveda smo ponovno izkoristili in se zavrteli. Vse se budi in cveti, vse bolj nas sončece boža in kljub prijetnim žarkom, najlepše pobožajo mamice. Materinski dan je najmanjša zahvala našim skrbnim mamicam, ki jih imamo najraje na svetu.

Prazniki imajo poseben čar in zares lepo je praznovati, lahko rečemo, dragi marec hvala in zdaj smo pripravljeni na norčav začetek aprila, v kulturnem domu pa na razstavo že čaka kar nekaj naših čudovitih izdelkov s prihajajočimi Velikonočnimi prazniki.