Čudovit marec! Mesec začetka pomladi. Mesec, ko se ptički ženijo. Mesec, ko praznujemo ženske, mamice, možje.
Z vsem tem smo obarvali marčevske dneve v vrtcu.

Strokovni delavci smo v tem mesecu za otroke pripravili kar tri predstave. Za začetek smo pomahali zimi v slovo ob ogledu igrane predstave Babica Zima, sredi meseca smo jim zaigrali igrano-lutkovno predstavo Igrače na potepu, za konec meseca pa še lutkovno predstavo Piščanček Pik.

Naši najmlajši so si ogledali predstavo z naslovom Opičja uganka ali Mamica, kje si? v izvedbi gledališča Frufru.

Pričakali smo pomlad. Pokazala se nam je na obronkih poti in na igrišču, ko je travnike posula s prvimi cvetlicami. Prišla je s ptičjim petjem, toplejšimi sončnimi žarki, daljšimi dnevi. Prepevati smo začeli pomladne pesmi, začeli brati zgodbe s pomladnimi vsebinami, posejali smo medovite cvetlice za pašo čebel, spoznavali smo, kako izdelujejo gregorčke in jih pošljejo po vodi, opazovali prve spomladanske cvetlice in doživljali naravo z vsemi čuti.

Lotili smo se izdelovanja pomladne dekoracije. Otroci so zavihali rokave in zagnano vihteli čopiče ter vodili škarje. Izdelovali smo rožice in žuželke, ki krasijo okna igralnic ter hodnike in nam čarajo veselo pomladno vzdušje.

Prav tako smo pridno izdelovali drobna darilca za mamice in atije in vadili deklamacije, pesmice, plese, s katerimi smo razveselili starše na popoldanskem družinskem srečanju.

Zopet smo obiskali občinsko knjižnico, kjer nam je gospa Cirila Leban pripravila kamišibaj z naslovom Janček Ježek. Z gospo Cirilo smo tudi prepevali pesem Prijateljsko in si v skupinicah ogledovali različne interaktivne slikanice.

Obiskovali smo tudi telovadnico TVD, kjer smo vzgojitelji otrokom pripravljali gibalne igre, poligone in jih spodbujali h gibanju ob uporabi različnih športnih rekvizitov. Otroci so radi preživljali čas na igrišču ob igralih in na travniku, sprehajali smo se po bližnjih poteh in opazovali okolico in dogajanje, nekateri smo obiskali gozd in se tam igrali z naravnimi materiali.

Starejše skupine otrok smo torke preživljale v telovadnici Srednje vzgojiteljske šole, kjer so nam dijaki 4. letnika pod vodstvom profesorice, gospe Marte Bajc, pripravljali vadbene urice. Štirje zanimivi gibalni torki v njihovi družbi so prehitro minili. Ob zaključnem srečanju so otroci prejeli medalje Giba gib in dobili vabila na zanimive delavnice, ki jih bodo dijaki zanje pripravili v aprilu.

V eni od skupin so otroci v okviru projekta Pomahajmo v svet prijateljem iz vrtca Izola-Korte predstavili naš vrtec, enoto Julke Pibernik, in dogajanje pri nas.

Mesec je minil, kot bi mignil. Pred nami so velikonočni prazniki, ki pa se bodo prekmalu obrnili in že bomo skočili v april.