Tako kot na travnikih že cvetijo zvončki, vijolice, trobentice… tako tudi v vrtcu ‘cvetijo’ naša okna. Z marcem je v vrtcu zaživela pomlad.

Marec je mesec posebnih praznikov. Dan žena, dan mučenikov, materinski dan. Otroci so se potrudili in za svoje mamice in očete izdelali drobne pozornosti, s katerimi so jih razveselili ob teh posebnih dnevih. In ker je marec mesec družine, smo v oddelkih pripravili popoldanska družinska srečanja, kjer so otroci nastopali za svoje starše, vsi skupaj pa smo se sproščeno družili in prijetno poklepetali. Veseli smo, da ste v dirki vsakdana uspeli najti čas za druženje z nami.

Praznovali smo tudi prvi pomladni dan. Prihod pomladi smo pozdravili ob robu gozda, kjer smo se zbrali otroci vseh skupin in ob spremljavi kitare zapeli nekaj pomladnih pesmic. Seveda pa smo pomlad pozdravili tudi tako, da smo naše igralnice in vrtec odeli v pomladno dekoracijo, ki smo jo izdelovali tekom meseca. Uspelo nam je priklicati tople sončne žarke, ki so nas vabljivo vlekli na igrišče in na naše sprehajalne poti.

8. marca sta najmlajše otroke razveselila gospa in gospod iz Gledališča Fru fru s predstavo Vidkova srajčica. Ker je bilo prostora dovolj, so skupina Ribice na ogled predstave povabili tudi otroke iz skupin Medvedovi in Mavrična soba. Predstava je bila zelo dobro pripravljena in otroci so jo zelo pozorno spremljali.

V tem mesecu smo si ogledali tudi predstavo, ki so nam jo zaigrali otroci iz skupine Ježi. Zelo dobro pripravljena in lepo zaigrana predstava! Hvaležni smo otrokom in vzgojiteljicama za povabilo, saj smo uživali v ogledu.

Tako kot vsak mesec smo obiskali Občinsko knjižnico Jesenice in izvajali gibalne urice v telovadnici TVD Partizan.

Ob koncu meseca nas je obiskal gospod Jaka Strajner in v eni skupini izvedel tolkalno delavnico. Navdušeni smo bili tako otroci kot vzgojiteljice. Gospod Jaka nas bo obiskal tudi v mesecu aprilu in delavnico izvedel tudi v ostalih skupinah drugega starostnega obdobja.

Prejšnji mesec smo zapisali, da v marcu začnemo z obiski gibalnih uric Giba gib Prvak na Srednji šoli Jesenice. In res, v marcu smo se dvakrat  gibali v njihovi telovadnici pod vodstvom dijakov vzgojiteljske šole in imeli smo se super. Komaj čakamo, da v aprilu nadaljujemo z obiski pri njih.

In komaj čakamo na nove aprilske vrtčevske dogodivščine…