November je za marsikoga najbolj pust in dolgočasen mesec. Dnevi postajajo vse krajši, paleta pisanih barv narave začne počasi bledeti in nad mesta se spusti pusta jesenska sivina. Pravo nasprotje vsega tega pa je zagotovo življenje v naši enoti. Pestro, zanimivo, polno novih spoznanj in dogodkov.

Takoj po vrnitvi z jesenskih počitnic, smo pričeli s pripravo na teden brez igrač. Namen tega je spodbuditi otroke k razmišljanju in iskanju možnosti za igro z naravnimi in odpadnimi materiali, negovanje in razvijanje ustvarjalnih potencialov. Po začetni negotovosti in nelagodju, je igra stekla in preživeli smo zelo zanimiv in pester teden.

Vrsto let vsak tretji petek v novembru obeležujemo Tradicionalni Slovenski zajtrk. Letošnji je potekal pod sloganom Zajtrk s sadjem – super dan. Kot je že v navadi, smo torej ta dan zajtrkovali med, maslo, kruh, mleko in jabolko. Vsa živila so bila proizvedena v Sloveniji oziroma so bila lokalnega izvora. Cilj tega projekta je izboljšati prehranske navade, seznanjanje s prednostmi lokalne pridelave živil, pomena čebelarstva, kmetijstva in nenazadnje pomena zajtrka za zdravje in razvoj otrok.

Imeli smo KINO DAN in si ogledali risani film Hlodko. Na uri pravljic smo bili v Občinski knjižnici. Pridno pa obiskujemo tudi vadbene urice v TVD Partizan in se obenem že pripravljamo na prihajajoči Veseli december.