Uvajalni mesec je že daleč za nami in je po pričakovanjih potekal brez večjih težav. Otroci, ki so prvič prestopili prag našega vrtca so se že dodobra seznanili z dnevno rutino, se privadili na novo okolje. Vsi skupaj raziskujejo vrtčevsko igrišče, spoznavajo okolico vrtca, sklepajo nove vezi in prijateljstva.

V Evropskem tednu mobilnosti, ki je potekal od 16. – 22. 9. 2020, je bila tokrat rdeča nit – Dobro organiziran promet je srce vsake družbe. Z namenom spodbujanja spremembe mobilnostnih navad, smo izvedli razne aktivnosti v okviru enote.

Vokalno – dramska skupina Drobižki se je z odrsko predstavitvijo Pod klančkom, predstavila na tednu vseživljenjskega učenja na Stari Savi.

Med tem smo opazili, da se je v deželo čisto potiho in počasi prikradla jesen. Na njen prihod smo se dobro pripravili. S pisano paleto barv so ustvarili jesenske izdelke, z njimi okrasili igralnice, se naučili kar nekaj jesenskih pesmic in teti Jeseni na široko odprli vrata. Razveselila nas je s polno košaro jesenskih dobrot in nam povedala pravljico o Debeli repi.

Z namenom razvijanja in spodbujanja bralne kulture, smo začeli obiskovati Občinsko knjižnico Jesenice. Knjig si zaradi trenutne epidemiološke situacije po priporočilih NIJZ ne bomo izposojali, hodili pa bomo na brane urice, oziroma ure pravljic in na ta način sodelovali v projektu berem z Brihto.

V tednu otroka od 5. – 11. 10. 2020, zveze in društva širom po Sloveniji organizirajo številne prostočasne dejavnosti za otroke. Obeležujemo ga tudi vrtci in tudi tokrat smo strokovne delavke pripravile dodatne obogatitvene dejavnosti.

Ob zaključku projekta Zmagujemo z vrednotami, smo v sodelovanju s članicami sekcije ročnih del Društva upokojencev Jesenice, v večnamenskem prostoru, pripravili razstavo ročnih del.

In veste kaj smo še počeli?

Plesali, peli, raziskovali, se tudi prepirali, predvsem pa se veliko igrali in se smejali. Naredili smo načrte za prihodnje dni, čeprav pravzaprav ne vemo kaj nas v prihajajočih dneh čaka, ker se moramo sproti prilagajati novim ukrepom in smernicam za zajezitev koronavirusa.

Zato nam dovolite, da zaključimo današnje javljanje z mislijo znanega tekstopisa Lea C.Rostena, ki pravi:

Ne verjamem, da je smisel življenja biti ˝srečen˝.

Mislim, da je smisel življenja biti koristen, odgovoren in sočuten. Predvsem pa je smisel biti nekomu pomemben, biti drugemu v oporo in poskrbeti, da je svet zaradi tega boljši.

 

Lep pozdrav iz enote Julke Pibernik.

 

 

Tekst: Mojca Čufer

Foto: Maja Mauko