December je čas veselja, smeha, druženja, praznovanj, stisov rok in objemov. Čas, ko iz kuhinj diši po sveže pečenih piškotih, iz brega za hišo se sliši otroški vrišč in smeh, pridušen klepet odraslih pri kaminu,… December pa je tudi čas, ko se zavemo kako hitro je zopet minilo leto in vedno znova razmišljamo o prehojeni poti in snujemo načrte za prihodnje.

V naši enoti se trudimo, da je december posebej praznično obarvan in vsaj malo čaroben. Okrašene igralnice in hodniki, so prava paša za oči, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega.

V pravljičnem kotičku ob kaminu beremo pravljice, izdelali smo voščilnice, posadili božično žito in pričakali darila, ki jih je poslal Dedek Mraz. Na prazničnih glasbenih delavnicah smo poslušali, prepevali zimske pesmi in se udeležili koncerta, ki ga je tako kot vsako leto, pripravila vokalna skupina Pestrne. Ta deluje v okviru naše enote in v njem sodelujejo prav vse članice vzgojnega tima. Iz svojega, sicer že bogatega repertuarja, so tokrat izbrale in se predstavile s Sneg je tu, z Zimska in vsem dobro poznano Sveto noč.

Imeli smo tudi Slavnostno kosilo, ob slavnostnih pogrinjkih, glasbi in res prazničnem vzdušju.

Ob koncu leta nam ostane le še, da vam namenimo to voščilo:

Če je sreča zbuditi se z nasmehom,

ki ga ujameš na ulici,

prijatelj, ki ti stoji ob strani,

objem, ki pomiri dušo,

ukraden poljub, ki ti pogreje srce,

potem vam v novem letu

želimo le še veliko sreče.

 

Tim enote Julka Pibernik

 

 

 

Foto, tekst: Mojca Čufer, Maja Mauko