Dragi starši, ker vaše službe verjetno niso tako pestre in razgibane, se v vrtcu potrudimo, da sledimo vsem trendom in smernicam in jih poskušamo maksimalno doživeti. Mesec oktober je čudovit jesenski mesec, ko nas začnejo greti radiatorji, mesec, ki prinaša prve počitnice v šolskem letu in mesec požarne varnosti.

V vrtec smo povabili može, ki se upajo boriti z ognjenimi zublji, spretno vihtijo ogromne »škarje« in režejo pločevino, da rešijo žrtve prometnih nesreč. Može, ki si nadanejo »maske« in se skozi gosti dim prebijejo do nevarnosti, ki se z lestvijo dvignejo nad strehe in ki se javijo na številko 112 in nas rešijo. To so eni izmed mnogih junakov, ki so naš vzor v vrtcu in jih cenimo celo življenje –  GASILCI.

Z veseljem so se odzvali povabilu in nas razveselili. Dva gasilska vozila sta se parkirala na vrtčevsko dvorišče. Modre luči so utripale in sirena je tulila le za nas, da smo se lažje vživeli v adrenalinsko delo naših junakov. Lahko smo splezali v vozilo, zares pogumne vzgojiteljice pa so v košari celo dvignili visoko nad naše glave, lestev se je raztegovala in zdelo se je že, da bodo ostale med oblaki. V nasprotju s prvotnim poslanstvom gasilcev, gasiti požare, se je v vsakem od nas vsaj za hip prižgala želja, postal bom gasilec.

Hvala spoštovani gasilci in upamo, da na tak način še velikokrat. Pazimo nase in na naš planet ne le oktobra, vedno.