Komaj je verjeti, da že mahamo oktobru v slovo in pozdravljamo jesenske počitnice, ki trkajo na vrata. Dnevi v vrtcu res hitro tečejo, saj imamo vedno kaj zanimivega za početi.

Ker je bil oktober po večini topel in sončen, smo bili lahko veliko zunaj. Tekali smo, se gibali in družili na našem igrišču, obiskovali smo gozd, se sprehajali po našem mestu in opazovali spremembe ter dogajanje okrog nas…

V začetku meseca smo v TEDNU OTROKA, katerega osrednja tema je bila Zakaji in zatoji radovednosti, raziskovali in iskali različne odgovore.
V tem tednu smo se navduševali nad obiskom gasilcev, ki so nam v dovolili, da se sprehodimo skozi njihovo vozilo in da malo pošpricamo z njihovo cevjo, pokazali so nam njihovo opremo, lučke in sireno na vozilu, nato pa so ‘pogasili’ naše veliko igralo s toboganom. Videti je bilo super!
Za zaključek tedna smo se otroci vseh skupin vrtca (razen naših najmlajših) družili v skupnih dejavnostih. Najprej smo imeli ‘vrtčevski kino’ –  ogledali smo si risanko Zverjasec, kasneje pa smo se na igrišču vrtca ‘ogreli’ ob plesni glasbi, nato pa pomerili v gibalnih nalogah, v katerih smo posnemali gibanje in spretnosti različnih živali. Otroci so v gibalni dejavnosti zelo uživali!

V tem mesecu smo tudi začeli z obiski telovadnice TVD Partizan, kjer imamo veliko prostora za tekanje in različne gibalne igre ter možnost uporabe različnih športnih rekvizitov.

Prav tako smo prvič letos obiskali Občinsko knjižnico Jesenice, kjer nam je gospa Cirila Leban zelo slikovito predstavila, kakšne knjige imajo v knjižnici in kakšen je pravilen odnos do knjig. Tisti otroci, ki so že vpisani v knjižnico, so si lahko že izposodili knjige, ostali pa so prejeli vpisni list za vpis, da si bodo lahko naslednjič tudi oni izposodili knjigo.

V oktobru, mesecu požarne varnosti, smo izvedli požarno vajo. Uspešno izvedeno! Otrokom je bilo nenavadno, a hkrati zanimivo iti ven samo v copatih. Izvedba je precej bolj prijetna v takole toplem oktobru, kot če bi nas zunaj zeblo.

V zadnjem tednu pred počitnicami smo v ponedeljek strokovni delavci razveselili otroke s simpatično lutkovno predstavo Babica marmelada.
V torek pa je prišel gospod Miroslav Bogdanovič uglasit naš vrtčevski klavir in med svojim delom je dvema skupinama otrok predstavil klavir – njegove dele in njegovo delovanje.

Zdaj pa za en teden zapiramo vrata našega vrtca. Nekateri se gremo družit v ‘Šolski center’, nekateri pa domov na počitnice. Se vidimo spet novembra!