Obveščamo vas,  da smo bili včeraj, 25. 8. 2020, v popoldanskem času obveščeni, da imamo v Vrtcu Jesenice na Cesti Cirila Tavčarja 21, potrjeno okužbo s koronavirusom pri strokovni delavki. Vzpostavili smo kontakt z epidemiologom, ki nam je podal navodila za nadaljnje ukrepanje.

Epidemiolog je včeraj popoldan obvestili vse starše tistih otrok, ki so bili v neposrednem stiku z zaposleno, pri kateri je bila potrjena okužba, da obdržijo otroke doma, saj jim je bila s strani NIJZ odrejena karantena. V karanteni ostajajo tudi tri strokovne delavke.

Vsi ostali zaposleni in otroci lahko po navodilih NIJZ normalno prihajajo na delo oz. obiskujejo vrtec, saj enota Angelce Ocepek na Cesti Cirila Tavčarja 21 posluje po običajnem poslovalnem času. Vrtec lahko obiskujejo tudi sorojenci otrok, katerim je bila odrejena karantena, saj niso bili v stiku z okuženo delavko.

Merilo za karanteno je po navodilih NIJZ samo daljši neposredni stik z okuženo osebo. Po vrnitvi otrok, ki bodo v karanteni, pa morate starši pri ponovnem prihodu otroka v vrtec, izpolniti izjavo (priloga št. 3), ki je dostopna v vrtcu pri vzgojiteljici ali na naši spletni strani.

V vseh enotah vrtca izvajamo higienska priporočila za preprečevanje širjenja možnosti okužbe s SARS-CoV-2.

Prosimo vas, da dosledno upoštevate navodila vrtca, ko pripeljete oz. odpeljete otroka. Pozorni bodite tudi na zdravstveno stanje in v primeru pojava bolezenskih znakov, otroka obdržite doma ter vzpostavite kontakt s pediatrom, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Prav tako v vrtec ne prihajajte starši, ki imate morebitne znake obolenja.

Hvala za razumevanje.