Vonj po morju, šepet vetra v krošnjah borovcev, šumenje valov in brezskrbno potepanje po obali… poletje je le še medel spomin, mi pa smo že zakorakali v jesen. Uvajalni mesec je  za nami in lahko rečemo, da smo se dodobra spoznali, usvojili dnevno rutino, ki nas bo spremljala tekom celega vrtčevskega leta. V večini smo premostili težave ob ločitvi od staršev in upamo, da tudi starši že lažje hodite v službo.

Povedati pa vam moramo, da je bil tale september tudi zelo aktiven, pester, poln novih spoznanj in izkušenj.

Spet prišla je k nam teta Jesen. V pisane barve odeta nam je postregla z zakladnico modrosti o tem čudovitem letnem času. S seboj je prinesla košaro jesenskih dobrot, prvi jesenski dež in ob odhodu iz vrtca odpihnila že nekaj listov z dreves.

Preko zabavnih vsebin, ob čiščenju zajčkovega kožuščka, smo tudi letos pozvali k spremembam potovalnih navad in med 16.9. in 22.9. 2023, na ta način obeležili Evropski teden mobilnosti.

Ogledali smo si že tudi prvo predstavo v kamišibaj izvedbi, z naslovom Jabolko.

Pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije, je tudi letos potekala Mini olimpijada, ki smo se je udeležili otroci skupine Baloni. V toplem dopoldnevu  smo se v športnem parku Podmežakla, po mimohodu olimpijske bakle, zastave in  otvoritveni slovesnosti, pomerili v premagovanju ovir, spoznavali z olimpijskimi disciplinami ter se družili z športniki.

Z delom  je pričela tudi dramsko – vokalna skupina Drobižki, ki že aktivno pleše, prepeva in se spoznava z bogato zakladnico slovenskih ljudskih pesmi.

 

Mojca Čufer