V vrtcu imamo novo leto, ki prinaša spremembe septembra in tako ja tisto koledarsko zares samo čudovit in praznično.

Po počitnicah, ko je vse drugače, ko se tedensko menja kader in otroci, ko je vroče in zabavno, lahko pa tudi stresno in težavno, je september mesec, ko se vse umiri. Spoznamo svojo novo igralnico in vzgojiteljici, zamenjamo garderobo in ob vsem tem še kratke hlače za dolge. September je mesec, ko se spomnimo, da gre zares, da sedaj tako bo in mogoče je čisto vse na novo. Za vse je sprva težko in vsak dan še to slovo … Ampak mi skupaj zmoremo!

Septembra s polno paro aktiviramo vse različne dejavnosti, se spomnimo na sodelovanja in na poti, ki jih je potrebno raziskati. Režemo, rišemo, pojemo, ustvarjamo, telovadimo, raziskujemo in počasi, si moramo priznati, da se čedalje bolj zabavamo in skoraj neopazno se stkejo niti zaupanja in prijateljstva, ki nas bodo vodila skozi še eno leto, ki naj bo čudovito.

Gostili smo gimnastičarko in hokejista, ki sta v najboljši luči prikazala šport, kjer smo več kot dobrodošli. Policist, policistka in redar so nas pospremili na sprehodu po okolici vrtca, raziskali smo njihova vozila in se že skoraj preizkusili v njihovih poklicih.