Naš vrtec je po poletnem oddihu septembra ponovno oživel.  Odprl je svoja vrata in otroci so – nekateri bolj, nekateri manj pogumno –v spremstvu staršev zakorakali vanj. Veliko otrok je v vrtec vstopilo prvič in ti so potrebovali čas, da so se navadili na ločitev od staršev, na novo okolje, na nas vzgojitelje in na nove prijatelje. V začetku je preteklo kar nekaj solz, a so se te postopoma posušile. Objemi in topla naročja vzgojiteljev so pomagali prebroditi najhujše stiske. Zdaj tudi oni že pogumno prihajajo.

Kljub uvajanju novo vpisanih otrok se nam je v septembru že mnogo zanimivega dogajalo.

Obiskal nas je hokejist SIJ Acroni Jesenice in nas popeljal v svet hokeja – predstavil nam je vso potrebno opremo in hokej kot šport.

Ogledali smo si tudi predstavitev gimnastike Športnega društva Fleksi, kjer so otroci imeli možnost preizkusiti športne rekvizite, ki se uporabljajo pri gimnastiki.

Udeležili smo se Cici Olimpijade, kjer smo z dijaki Srednje vzgojiteljske šole gibali in se zabavali na igrišču pod Mežaklo. Mahnili smo jo kar peš in tko poskrbeli za res dobro raz-giban dan.

V tednu evropske mobilnosti smo starše in otroke spodbujali, da prihajajo v vrtec brez avtomobila. Strokovni delavci smo bili dober zgled. Otrokom smo prednosti trajne mobilnosti približali z igro Beli zajček. Obiskali so nas policisti z policijskim kombijem in nam predstavili svojo vlogo v prometni varnosti, pokazali so nam veliko zanimive opreme in pripomočkov, ki jih uporabljajo pri svojem delu, razkazali so nam tudi kombi – seveda ni šlo brez prižganih lučk na strehi in zvočnih efektov. V posameznih oddelkih smo še dodatno obogatili teden z vožnjo s skiroji in z obiskom železniške postaje.

Te dni pa nas je obiskala teta Jesen. Povabila nas je na naš vrt, kjer nas je obdarila z jesenskim sadjem in nam za presenečenje predstavila prisrčno jesensko pravljico Jabolko (A. Štefan). In kot ona barva listke na poljih in v gozdu, tako smo mi pobarvali listke v vrtcu in naše prostore odeli v jesen. In iz vrtca se že slišijo jesenske pesmi…

 

 

Tekst in foto: Irena Poklukar in Maja Mauko