Prišel je september in novi izzivi, na našo veliko srečo sami prijetni. Udeležili smo se Mini cicibanove olimpijade in seveda so se nam zasvetile oči, ko smo se do Podmežakle odpeljali z avtobusom. Poleg vseh športnih dejavnosti, ki smo jih uspešno opravili, smo s ponosom raziskovali naše mesto in da smo dodobra izkoristili ponujen prevoz, smo pospremili prijatelje do Hrušice, ne le ker se radi peljemo z avtobusom ampak, ker v tednu mobilnosti ne gre pustiti avtobusa praznega.

Trudili smo se izboljšati in spremeniti naše potovalne navade, stremeli smo k trajnostni mobilnosti in pripravili parkirišča za naša vozila na nožni pogon (skiroje in kolesa). V četrtek smo v sodelovanju z Osnovno šolo Koroška Bela imeli športno dopoldne s skiroji, najmlajši pa so za nas navijali kar iz »minibusa« na pogon vzgojiteljic.

Prvi jesenski dan so po garderobah in igralnicah zaživele lutke, ki so z različnimi igranimi predstavami pozdravile nov letni čas, mi pa smo se spomnili, da sovpada z dnevom slovenskega športa in pripravili jesenski kros. Prijetno vzdušje se je iz šolskega igrišča širilo k nam, ki smo navijali za starejše prijatelje, šolarje. Zavod za šport je k sodelovanju povabil tudi nas in tako so naši junaki ponosno tekli še kros skupaj s šolarji.

Pa naj še kdo reče, da se v vrtcu samo igramo ;).