V petek, 15. 11., smo v enoti obeležili dan slovenske hrane z vseslovenskim projektom Tradicionalni slovenski zajtrk. Sestavljen je bil iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka, vsi izdelki pa so bili proizvedeni, pridelani in predelani v Republiki Sloveniji. Zajtrk je teknil prav vsem in nas napolnil z energijo za kasnejša doživetja. Namen tega projekta je otroke seznanjati in vzgajati o pomenu zajtrka ter tudi o pomenu kmetijstva in čebelarstva. Otroke smo poleg tega ozaveščali tudi o pomenu splošne zdrave prehrane, gibanja in zdravega načina življenja. Vse to smo jim približali na njim primeren in razumljiv ter zabaven način – s pogovorom, slikovnim gradivom, prepevanjem, plesom, ugankami, risanjem, ustvarjanjem, zgodbami. Obiskala nas je tudi čebelarka in nam razložila vse o čebelarstvu, pomenu čebel za človeka, pridelavi medu itd. Bilo je zelo zanimivo in poučno. Na koncu smo skupaj zaplesali ob pesmi L. Slaka – Čebelar.