Vila se je rdeča nit in spoznali smo naš kraj. Iz igralnice do igralnice so se vile prve poti, raziskali smo vsak kotiček dvorišča in še pogledali vrtec iz Sončne poti. Čez planke uhajajo sanje, k mogočni sosedi, kjer še večji otroci so doma in rečemo ji šola. Raziskali smo ulice, prešteli korita, spremljali potok Bela in vemo, da se v Savo izliva. Na Koroško Belo prideš lahko z avtom, avtobusom ali peš, včasih pa mimo nas drvijo vlaki in dan se lepši zdi, ko dvonadstropni, novi, hitri mimo pridrvi. Prešteli smo bloke in dimnike mogočne tovarne. Ko naš korak je lahek in nas vodi čez travnike, marsikateri starš dela v Acroniju. Raziskali smo Kres, ki je še bleda senca mogočnega športnega objekta, kjer so se včasih urili športniki. Veselimo se kuhanja kope, kamor nas vsako leto povabijo člani KD Možnar. S Farnim kulturnim društvom pripravimo razstavo in tam nas z veseljem razveselijo s kakšno zgodovinsko zanimivostjo.  Koroška Bela je najbolj sončni del Občine Jesenice, pred tem pa se lahko pohvali, da je bila več kot 150 let samostojna občina. Pestra zgodovina povezuje kmečko življenje z rudarstvom in sega več kot 1000 let nazaj.

Skupina Lev je s posebnim odkritjem poskrbela za še en zaklad, na katerega smo lahko zelo ponosni. Ste vedeli, da je v šoli na Koroški Beli s svojo družino leta 1945 živela ena in edina Jelka Reichman, brez katere si sploh ne moremo predstavljati kvalitetnega predšolskega življenja, s svojim ilustracijami nas razveseljuje prav vsak dan.

Tu smo doma. Tu je naše srce, naša hiša/stanovanje, naš vrtec, naši prijatelji, naše poti, spomini, naša varnost in sreča. Razstava, ki smo jo pripravili je le delček v mozaiku čudovitih odkritji in zanimivih pot, prikazuje pestrost in naše doživljanje. Prikazuje razsežnosti predšolskega pogleda, ki ne zgreši čebelnjaka, metulja, zanimivega kamna, ptice in ki vidi tudi očem nevidno.