Voda je združila tri skupine, ki smo vzporedno plule po različnih brzicah in raziskovale, v mislih potovale, se z vodo igrale. Včasih je dovolj rdeča oziroma v našem primeru modra nit in sodelovanje se je strnilo v razstavo na Turistično informacijskem centru Jesenice, kamor ste seveda prav vsi povabljeni.

Turistična zveza Slovenije nas je v tem šolskem letu povabila k sodelovanju v projektu, ki sta ga navdihnila voda in zdravilni turizem. Morda naše okolje res ne slovi po mnogih termalnih vrelcih in dolgih, peščenih, obmorskih plažah imamo pa čudovite potoke in hudournike, ki se stekajo v reko Savo. Pohvalimo se lahko z odlično vodo, ki v naše pipe priteče iz zajetja Peričnik. Smo v neposredni bližini jezer in mlak, ki poskrbijo za pestrost našega prostega časa in čudovite poglede in razglede. V poletni vročini, jesenski paleti vseh čudovitih barv, prelepo zeleni pomladi ni lepšega kot sprehod v gozd, kjer prepevajo potočki, ki poskakujejo čez  kamne in skale. Prav tako pa se lahko pohvalimo z kar nekaj vode, ki nas v zimskem času veseli v obliki ledu, snega, ledenih sveč. Vse tri skupine smo se celostno lotile spoznavanja vode. Spoznali smo agregatna stanja, pomen vode za preživetje, se dotaknili ekologije, kroženja vode in pa zgodovinske uporabe. Če so naši predniki ob potokih in koritih prali perilo, krmili živino, nas danes sprošča čofotanje, knajpanje, rafting in pa neizogibno metanje kamnov ter postavljanju mlinčkov. Vodo pa izkoriščamo za pridobivanje električne energije.

Dragi vsi, popijte kozarec vode in ne pozabite na spoštljivo ravnanje z virom, ki nas vsakodnevno razveseljuje. Ptički, Baloni in Kamenčki vam z veseljem predstavimo še vse različne super moči, ki jih premore skupek molekul imenovanih HշO, vsekakor pa lepo povabljeni tudi na našo razstavo.