Pa smo spet skupaj, v tem čarobnem in barvitem mesecu septembru. Za nas je bilo to uvajalno obdobje, ko smo največ  časa namenili trenutkom za nežnosti in crkljanje, medsebojnemu spoznavanju, navajanju na nove prijatelje, vzgojitelje, pravila, okolico, igralnice, predvsem pa je bil to čas, ko je znova na polno zaživelo otroško veselje in živahno, iskrivo razpoloženje.

V začetku šolskega leta so nekateri otroci drugega starostnega obdobja obiskali prireditev v Športnem parku Podmežakla z naslovom Mini olimpijada. Otroci so se preizkušali ob različnih spretnostnih poligonih in se ob tem neizmerno zabavali.

Po oddelkih smo obeležili Teden mobilnosti (se seznanili z bontonom in pravili v prometu), prihod Jeseni (priredili lutkovno – plesne animacije, pripovedovali pravljice, likovno ustvarjali, opazovali spremembe v naravi), ter Teden otroka (priredili Kino v vrtcu, lutkovne igrice Mali in Veliki zajec, Pod medvedovim dežnikom, Jabolko, Zajtrk ter Piščanček Pik, iskanje skritega zaklada, prepevanje ob kitari, rajalne igrice in plesne zaposlitve).

Vodji folklorne skupine Jab’čki sta osnovali plesno skupino in otroke iz različnih oddelkov preizkusili v plesu in petju. Izveden je bil tudi prvi letošnji folklorni nastop na Stari Savi v Tednu vseživljenjskega učenja.

Glede na ugodne vremenske razmere smo ta čas zelo aktivno izkoristili za različne dejavnosti na prostem: tedenski obiski gozda, različne aktivnosti v okolici vrtca in na igrišču, izleti na trim stezo.