Misel na to, da se v vrtcu umirimo in da se tukaj vstavi čas, je vsekakor zmotna. Komaj smo se spoznali, še preden smo osvojili imena vseh novih prijateljev, vzgojiteljic in skupin, se je začela akcija.

Poleg izzivov, ki nam jih prinaša čas v vrtcu smo se udejstvovali v TEDNU MOBILNOSTI. V vrtec smo se pripeljali s skiroji, opremljeni s čelado in se zapodili po šolskem igrišču. Skrbno in vestno smo se držali pravil in se tako izognili prometnim nesrečam. Ponosno smo razkazovali svoje »stroje« na prav posebnih parkiriščih in ugotovili, da je super združiti prijetno s koristnim, biti ekološko ozaveščen, mobilen in še športno dejaven.

V posebno čast si štejemo OBISK POLICISTA in ne le enega, prišli so trije in to s policijskim avtom. Skupaj z njimi smo se odpravili na sprehod, bili posebej pozorni na promet in na našo varnost. Spoznali smo zares super poklic in kljub temu, da se zavedamo, da je pot do modre uniforme dolga, se v kar nekaj malih glavah podi misel »ko bom velik, bom policist«.

Zavod za šport Jesenice, Srednja šola Jesenice in Olimpijski komite Slovenije so nam pripravili CICI OLIMPIJADO. Omembe vredno je že potovanje z avtobusom Podmežaklo. Tam smo častno otvorili igre, lisjak Foks je nosil baklo, otroci pa zastavo. Prisego je prebral hokejist Marcel Rodman, ki se je udeležil pravih OLIMPIJSKIH IGER. Vsi smo bili zmagovalci in vsi smo si zares zaslužili priznanja in sladoled. Ja, tako aktivni smo bili ob DNEVU SLOVENSKEGA ŠPORTA.

September pa ni le nov začetek šolskega leta, počasi se prikrade najbolj barvit letni čas. Seveda kot vsako leto do sedaj, je tudi letos prišla JESEN. Listki se barvajo, prve kapljice dežja in nič več prijeten poletni veter je poskrbel, da smo oblekli dolge hlače, jopice in tudi spodnje majice. Jesen smo pričakali z novo dekoracijo, izletom v gozd in pa lutkovno predstavo.

Mi smo pripravljeni na vse in zares se veselimo novih izzivov, ki jih prinaša naslednji mesec. Dragi OKTOBER dobrodošel.