Konec vrtčevskega leta se nezadržno bliža koncu, kar pomeni, da se od nekaterih že počasi poslavljamo, se spogledujemo s težko pričakovanimi počitnicami in dopusti. Zaključujemo začrtane projekte, po malem pa že snujemo načrte za prihodnje leto. Kljub temu pa je pri nas še vedno pestro, zanimivo, živahno in veselo, kot se za vrtec seveda spodobi.

Obiskal nas je čarodej Toni in nas popeljal v svet čarovniških trikov in zabave. Vokalno dramska skupina Drobižki, ki kot gotovo že veste, deluje v okviru naše enote, se nam je predstavila z odrsko predstavitvijo Pod klančkom, na dogodku S pesmijo v poletje.

Ob svetovnem dnevu čebel, nas je obiskal čebelar. Predstavil nam je vlogo čebelarstva in izreden pomen čebel z vidika zagotavljanja hrane, prehranske varnosti, trajnostnega kmetijstva… Pokazal nam je čebelarsko opremo in obleko, ki je pogoj za uspešno čebelarjenje in nam prinesel okusen, sladek med.

Ogledali smo si predstavo Pod medvedovim dežnikom v izvedbi vzgojnega tima enote. Imeli smo čisto pravo piknik kosilo na našem vrtu. Družili smo se ob glasbi, plesali in peli. Ustvarjali smo z naravnimi materiali, risali, rezali, gnetli,…se igrali v vodnih kotičkih.

Naša enota s 26. 6. 2022 zapira svoja vrata, saj se prične dalj časa načrtovana energetska sanacija objekta, ki naj bi bila do 1. 9. 2022 zaključena.

Do takrat vam želimo zdravo, brezskrbno, veselo poletje in nasnidenje septembra.

 

 

Tekst in foto:

Mojca Čufer in Maja Mauko